Представяне на проект “ReАнимация”

 

Г-жа Анна Георгиева - Секретар на МКБППМН към Район "Нови Искър" взе участие в публична дискусия по въпросите за агресията сред подрастващите и интернет тормозът сред децата. Събитието бе част от официалното представяне на първата интернет платформа, която ще помага на деца, жертва на тормоз - “ReАнимация”.

 

ReАнимация” е педагогико-социален проект, чиято главна цел е превенция на агресията и подобряване на училищната среда и култура. Организацията разработила проекта е „Институт за насърчаване на професионално образование и обучение“, като екипът вярва, че всеки човек има право на достъп до ресурси и възможности, които да му помогнат да живее и да се развива с достойнство, за да бъде активен и пълноправен член на нашето общество.

 

Първата дигитална платформа за борба с агресията и насилието в българските училища беше представена от партниращия на “ReАнимация” екип “Прознание”. За зрителите се разигра демонстрация, в която ученик подава сигнал, на който се отзовава опитен експерт.

 

Елена Танева-Николова и Йордан Ходжев съвместно разгърнаха проблема с насилието и агресията в училище и изложиха пред публиката стъпките за постигане на успешна комуникация за личностно развитие на деца и младежи, чрез тяхното активно участие за подобряване качеството им на живот.

 

Сред официалните гости бяха г –жа Мария Донска, Главен секретар Националната комисия на Р. България за ЮНЕСКО; г-н Константин Томанов, Секретар на Централна комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни; Елиза Николова, Председател Професионална асоциация на медиаторите в България; г-н Младен Владимиров, Ръководител Център за кариерно ориентиране София-град; г-жа Анелия Андреева, Директор 20 ОУ „Тодор Минков“; Венета Младенова, Главен експерт - Психолог ДАЗД;

 

Интерактивната презентация беше закрита с детайлна дискусия, в която присъстващите задаваха професионални въпроси и изразяваха мнения за разрешаването на проблема с насилието и агресията в българските училища.


Галерия със снимки тук

 

Снимки: Art Laboratory for Photography

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА