Район „Нови Искър“ спечели шест проекта за развитие на физическото възпитание, спорта, екологията и туризма!

 

Проектите са в областта на физическо възпитание и спорт, туризъм в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта – 2018 година”. Ето и списък със спечелените проекти и тяхната насоченост:

 

1.       Район „Нови Искър“ – „За купата на кмета”

 

Проектът предвижда провеждането на футболен турнир „За купата на кмета”. Участие в него ще вземат 12 отбора от всички населени места на район „Нови Искър” на възраст от 18 до 35 г. С реализирането на проекта ще се привлече вниманието на обществеността, преодоляване на гражданската инертност и насърчаване към подобни инициативи, стимулиране на представители на отделни населени места на аматьорско ниво на игра; ролята на спорта и неговите ценности за извършване на положителна промяна.

 

2.       Кметство с. Мировяне – „Празник в с. Мировяне”

 

Проектът включва провеждане на празник в с. Мировяне, с велосипедно състезание и Зумба парти; ангажиране на младите хора с лесни и приятни спортове, приобщаване на участници от групи в неравностойно социално положение, поради ниските финансови бариери, социализирането на участниците също една от основните цели на проекта.

 

3.       Кметство с. Негован – „Спортът е здраве”

 

Проектът включва провеждането на спортен празник с участието на 143 деца и ученици от 176 ОУ ”Св. Св. Кирил и Методий”, които трябва да преодолеят различни препятствия разположени на спортен терен. Децата ще бъдат разделени на групи по възраст, а препятствията ще бъдат съобразени с нея. Проектът цели насърчаване на детето към доброволно участие на децата във физически занимания и създаване на нагласа за здравословен начин на живот. Предвижда се анкета на тема „Спорт и здраве”.

 

 

Проекти в областта на екологично, здравно и гражданско образование – инициативи и програми, кампании, събития и форуми. Младежки дейности и политики в подкрепа на София- Европейска столица на спорта – 2018 година”.

 

 

4.       с. Локорско – „Моето здраве – Моят живот”

 

Проектът предвижда почистване на местността „Реката” и състезание по планинско колоездене в подножието на Стара планина с участието на 150 деца, младежи и възрастни хора от района. Проектът е насочен към опазване на околната среда и популяризиране на планинско колоездене.

 

Проекти, насочени към извънкласни и извънучилищни дейности в областта на физическото възпитание, спорта и здравословен начин на живот за деца и ученици детски градини и училища – „Спорт в училище” /за училища/, „Движение и здраве” /за детски градини/ в подкрепа на „София - Европейска столица на спорта – 2018 година”.

 

5.       171 ОУ „Стоил Попов”- „Спорт в училище – здрави европейци”

 

Проектът има за цел учениците да овладеят основни знания за различни спортове и да имат избор за спорт, който им носи удоволствие; лекоатлетически крос „Добре дошла, есен”, Спортен празник в чест на будителите, традиционен поход да Кремиковския манастир и др.

 

Проекти в областта на здравно и гражданско образование, неформално обучение и социални компетентности, занимания по интереси, подпомагащи учебния процес.

 

6.       ДГ 132  „Светлина” – „Еко Малчугани - Еко Изследователи на природата”

 

Проектът е насочен към запознаване на децата от ДГ с природата и нейните обитатели, както и какво трябва да бъде отношението и поведението спрямо заобикалящата ги среда. Обучението на децата за природната среда включва презентации и ролеви игри, кратки филмчета и аудио запис на звуци от природата, създаване на градински кът „Еко Ферма”, изработване на сувенири и провеждане на еко фестивал „Еко Малчугани – Еко Изследователи на природата”. Ще се проведе и еко мини екскурзия под надслов „Природата - моят интересен свят” в Ботаническа градина – БАН.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА