Откриване на „Галерия на открито“

 

 

Здравейте, уважаеми дами и господа,

 

Имаме удоволствието да Ви поканим на откриването на нашата „галерия на открито“ от проекта на фондация „Изкуството и детето“ - „Новите очи на старите сгради“ в четвъртък, 6 октомври 2016 г. от 11:00 часа пред старата баня в кв. Кумарица, град Нови Искър.

 

Галерията на открито вече е факт!

 

Нашият домакин по проекта р-н Нови Искър, с който имаме отлично сътрудничество и партньорство, предостави старата баня в квартал Кумарица като изложбена площ. Сега тя ще грейне с прекрасните, цветни картини нарисувани от децата на района. Изложбата ще е върху прозорците на старата и неизползвана сграда. Създадените картини-пана, нарисувани с обич от децата, от младите и активни хора на района, са нейните нови „цветни очи”.

 

Това ще е завършващата среща, откриване на изложбата, на която ще видим резултата от проекта.

 

Ще присъстват Вр.И.Д. кмет на район "Нови Искър" г-жа Веселка Петкова, която ще поздрави участниците и гостите, г-жа Нели Мирчева - ст. експерт "Култура", Десислава Дамянова - мл. експерт "Проекти и програми", както и всички отделни участници, училища, читалища, детски градини и школи по изобразително изкуство, които участваха в реализацията на проекта. Всички гости ще получат рекламни дипляни, и брошури, които са готови и отпечатани, както и подаръци за своето участие – книжки от фондация „Изкуството и детето“. 

 

Поканени са и деца, родители, учители и ръководители от отделните кметства.

 

Това са: 179 ОУ „Васил Левски“ – с. Доброславци и деца от с. Балша, учещи в училището в с. Доброславци; Читалище „Пробуда 1921“ – с. Доброславци – Школата по рисуване; ЦДГ– 32  – с. Чепинци; Читалище „Христо Ботев 1919“ – с. Мировяне – Школата по изобразително изкуство; 170 СОУ „Васил Левски“ – кв. Курило;  Читалище „Христо Ботев 1907“ - кв. Курило – Школата по изобразително изкуство; 176 ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Негован.

 

„Новите очи на старите сгради”, проект на фондация Изкуството и детето, одобрен, финансиран и подпомогнат от Програма Европа на Столична община”. Той изпълни своята цел, а именно да създаде устойчиви и трайни политики при утвърждаването и разработването на модел за социализиране и облагородяване на градско пространство.

 

Щастливи сме че направихме заедно една прекрасна „галерия на открито“!

 

Очакваме Ви на 6 октомври в 11:00 часа пред старата баня в р-н Нови Искър.

 

С уважение,

 

Боряна Занова – председател на фондация Изкуството и детето

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА