На 25 и 27 април предстои обработка на зелените площи срещу кърлежи, гризачи и ларвицидна обработка срещу комари

Две са определените дати, на които ще бъдат обработвани зелените площи срещу кърлежи и гризачи, както и ще бъде извършена ларвицидна обработка срещу комари на територията на район „Нови Искър”.

 

По предварителен график на 25 април зелените площи ще бъдат обработвани срещу кърлежи и гризачи, а на 27-ми същия месец ще бъде извършена ларвицидна обработка срещу комари. Дейностите ще се контролират от експертите-специалисти в тази област от Столичната регионална здравна инспекция, както и от служители на Столична община и Столичен инспекторат. Обработките се извършват с биоцидни препарати – разрешени за употреба в бита и в обекти с обществено предназначение от Министерство на здравеопазването. Карантинния период е от 12 до 24 часа. Ще се работи едновременно в различни части на района.  

 

На сайта на Столична община са обявени и фирмите, които имат сключени договори за извършване на тази дейност в петте обособени групи за цялата територия на София. За район „Нови Искър” обезпаразитяването и ларвицидната обработка ще извърши фирма „Агроинсект” ЕООД.

 

Графика за обработване може да се променя при неподходящи метеорологични условия, а вече обработените зелени площи ще бъдат обозначени с информационни табели. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА