Район „Нови Искър“ гостува на XXІІІ Празници на Искърското дефиле в Община Мездра 15-17 юни 2016 г.

 

На 15 юни 2016 г., стартират XXІІІ Празници на Искърското дефиле - съвместна инициатива на общините Своге и Мездра и район „Нови Искър“. Тази година, на тридневния форум, домакин ще бъде Община Мездра и ще бъдат включени общо 5 културни и спортни изяви.

Официалното откриване ще се състои  на изкуствения терен на стадион „Локомотив“ в гр. Мездра, където ще се проведе Футболен турнир за ученици, родени 2001-2002 г. Ще бъдат изиграни 3 мача. Участие в турнира, от гр. Нови Искър, ще вземат  деца от 170 СОУ „Васил Левски“, с ръководител г-жа Соня Цикова.

От 16.00 ч., същия ден, ще се проведе „Среща на литераторите от трите града“ в АК „Калето”, гр. Мездра, а веднага след това и „Литературно четене“ на  Сцена на изкуствата – Амфитеатър на АК ”Калето”. Нови Искър ще участва с трима писатели.

На 16 юни 2016 г., от 14.00 ч., в Голямата заседателна зала на Община Мездра ще бъде проведена „Конференция“, посветена на 90 години от рождението на скулптора Петко Мичев – заключително мероприятие на Симпозиума по интериорна дървопластика. Ще присъстват участниците в конкурса, представители на културни институции и художници от трите града, ценители, граждани и гости на Община Мездра. От 16.00 ч., в Малката заседателна зала и АК”Калето” ще се проведе „Среща-разговор с обмяна на опит на експертите по културно наследство и туризъм“ от трите града . Представители на Нови Искър ще бъдат, г-жа Веселка Петкова - Вр.И.Д. кмет на район „Нови Искър“, заедно с експерти от районната администрация и читалищни служители, които ще представят културно-историческото наследство на района.

На 17 юни 2016 г., на пл. „България”, Празниците ще бъдат закрити със сборен концерт „Дефилето пее и танцува” на самодейни колективи от трите общини. Нови Искър ще бъде представен от 6 годишния Борис Стойнов, солист към фолклорна формация читалище „Напредък 1927“, с. Чепинци, район „Нови Искър“, Камерен танц „Свирец игралец“ на танцов състав  „Младост“, с художествен ръководител Дарина Владимирова и 171 ОУ „Стоил Попов“  с латино танци и ръководител – г-н Николай Йорданов .  

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА