Стартира кампания за безплатно кастриране и регистриране на дворни кучета

 

Проведе се информационна среща във връзка със старта на новата кампания за безплатна кастрация и регистрация на дворни кучета. Срещата откри лично кметът на район „Нови Искър“, г-жа Даниела Райчева. Присъстваха още кметовете на кметства на територията на района, г-жа Нина Макарова- Директор на Дирекция ''ОБЩИНСКИ ЗЕМИ, ГОРИ, ВОДНИ ОБЕКТИ И ОКОЛНА СРЕДА'' и представител на Общинско предприятие "Екоравновесие".

Целите на кампанията са:

-          Да се ограничи популацията на бездомни кучета на територията на Столична община

-          Повишаване здравословното състояние на бездомните кучета

-          Създаване на регистър на всички домашни и безстопанствени кучета

-          С цел намаляване популацията на безстопанствени кучета и въвеждане и допълване регистър на домашните кучета Столична община и ОП Екоравновесие стартират кампания за безплатна кастрация, регистрация, обезпаразитяване, поставяне на микрочип и ваксиниране с ваксина срещу бяс на дворните кучета.

Кампанията ще се проведе паралелно в няколко района от покрайнините на София, в райони с концентрация на къщи с дворове, фабрики, цехове и складове.

С цел намаляване популацията на безстопанствените кучета и въвеждане и допълване на регистър за домашните Столична община и ОП „Екоравновесие" ще проведат кампания за БЕЗПЛАТНА КАСТРАЦИЯ, РЕГИСТРАЦИЯ, ОБЕЗПАРАЗИТЯВАНЕ, ПОСТАВЯНЕ НА МИКРОЧИП И ВАКСИНИРАНЕ С ВАКСИНА СРЕЩУ БЯС на дворните кучета.

Защо да участвам в кампанията:

* Пестите разходи - цялата процедура във ветеринарната клиника на ОП "Екоравновесие" е напълно безплатна за Вас.

* Пестите данъци - според нормативната уредба на СО всяко кастрирано куче е освободено от данък, който е 24 лева годишно. Тоест, пестите 24 лв. на година.

* Няма да Ви глобят - глобата за собственика, който не си е платил таксата за притежаване на куче и не го е декларирал е в размер на 200 лв.

* Кучето е по-здраво - доказано е, че кастрираните кучета са по-здрави и живеят по-дълго, при нормален начин на отглеждане. При женските се намалява със 75 % вероятността от тумори на млечните жлези.

• По време на кастрацията се извършват също:

* Ваксина срещу БЯС

* Вътрешно и външно обезпаразитяване - предпазва от КЪРЛЕЖИ, БЪЛХИ И ДРУГИ ПАРАЗИТИ.

• Кучето остава пазач - доказано е, че след кастрация, животното не променя охранителните си навици.


Снимки от срещата можете да разгледате тук.

Оттук можете да изтеглите брошурата на кампанията.

 

За повече информация и записване:

В районната администрация по местоживеене или на адрес ecoravnovesie.com, тел. 02/931 41 60 и 02/ 931 41 64

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА