Кмета на Нови Искър Даниела Райчева награди победителите в пролетния ученически турнир „ДА на спорта, НЕ на агресията”

Кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева награди победителите в пролетния ученически турнир „Да на спорта, НЕ на агресията”. Състезанието се проведе на 18 април, а домакин на изявата беше 171 ОУ „Стоил Попов” в кв. Кумарица. Надпреварата се проведе като част празненствата по повод 38 години град Нови Искър. Специален гост беше експертът от дирекция „ПИСТ” Пелагия Чернева.

 

Петте дисциплини, по които се състезаваха децата бяха хвърляне на копие, хвърляне на топка в цел, хвърляне на медицинска топка, дълъг скок от място (отборно) и дисциплината „формула”, която съчетава в себе си отделни упражнения, целящи състезателят да покаже бързина, гъвкавост и издържливост. Методиката по която беше проведено състезанието се практикува в страни като Холандия и Финландия и показва изключителната иновативност в обучаващата програма в дисциплината „Физическо възпитание”, по която се работи в 171 ОУ.

 

По две първи места си разделиха 172 ОУ кв. Гниляне - хвърляне на копие, хвърляне на топка в цел и 176 ОУ с. Негован - дълъг скок от място и дисциплината „формула”. Безапелационно в дисциплината хвърляне на медицинска топка първото място отиде при 170 СОУ кв. Курило. Домакините от 171 ОУ окупираха всички втори места в този турнир.

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА