„ОБИЧАМ ПЪТИЩАТА КЪМ ЧОВЕКА” – Творческа вечер в памет на поета и писател Славчо Донков

На 11. 04.2012 г. в район “Нови Искър” се проведе творческа вечер, посветена на 70-годишнината от рождението и 15 години от смъртта на талантливия поет и писател Славчо Донков. Ритуалната зала на районната администрация се оказа тясна да побере всички гости, приятели, колеги и почитатели на творчеството на Славчо Донков.

 

Кметът на район “Нови Искър” - г-жа Даниела  Райчева  с топли и вълнуващи думи се обърна към присъстващите, като подчерта своето голямо уважение към твореца Славчо Донков, роден и израсъл в квартал Кумарица, от където е започнал творческият му път.

 

Водещият на творческата вечер  - писателят Георги Михалков -  в своите уводни думи спомена, че повод за творческата среща е и новата книга на Славчо Донков “Метличини очи”, която съдържа три разказа и една повест. Изтъкнатият литературовед, професор  Здравко Чолаков, състудент и близък приятел на Славчо Донков разказа за срещите си с писателя, подчерта неговия голям талант и спомена книгите, които е издал, а между тях има стихосбирки, сборници с разкази, роман и много книги за деца. Актьорът Вели Чаушев емоционално прочете откъси от книгата “Метличини очи”. За поета и неговото семейство говори учителката Невенка Атанасова.

 

Сестрата на Славчо Донков, Магдалена Донкова, благодари на всички присъстващи и специално на екипа, подготвил за печат новата книга на Славчо Донков “Метличини очи” и най-вече на редакторката Елена Бърдарова.

 

В заключителните си думи госпожа Даниела Райчева – кмет на район “Нови Искър” каза, че районът ще направи предложение до Столичен общински съвет улицата, на която е домът на Славчо Донков, да носи неговото име.

 

Нели Мирчева

Кмета на района, г-жа Даниела Райчева открива творческата вечер в памет на поета и писателя Славчо Донков
 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА