Три спечелени проекта за РАЙОН „НОВИ ИСКЪР“ по програма ПУДООС

Министерство на околната среда и водите и Предприятие за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), за поредна година проведе конкурс за най-оригинален и екологично познавателен проект на тема „Обичам природата и аз участвам ” в рамките на Националната кампания „За чиста околна среда”.

Целта на кампанията е повишаване на екологичната култура и навлизане на съвременните тенденции в сферата на опазването на околната среда. Основната идея е чрез доброволен труд и мащабно участие, както на възрастните, така и на подрастващите, да се осъществи почистване на определени площи, тези след това да се залесят и зацветят, да се създадат и възстановят зони за отдих, да се ремонтират детски и спортни съоръжения и други. 

Първият проект е за град Нови Искър, кв. Курило. Името на проекта е: ПОЧИСТВАНЕ, ОЗЕЛЕНЯВАНЕ И СЪЗДАВАНЕ НА ЗОНА ЗА ОТДИХ НА ПЛОЩАД ПЪРВИ МАЙ, КВ. КУРИЛО, където основните дейности са почистване, озеленяване и изграждане на зона за отдих в парка на площад „Първи май“, кв. Курило.

Вторият е на кметство, село Подгумер –  „ПАРКЪТ – НАШИЯ ЗЕЛЕН КЪТ ЗА ПОЧИВКА И ЗАБАВЛЕНИЯ“. В него основните заложени дейности са премахване на опасно детско съоражение в парк „Изгрев“, почистване, обособяване и зацветяване на определени зони и монтиране на ново модерно детско съоражение за възрастови групи от 3 до 12 години, съобразено с всички изисквания за безопасност.

Третият спечелен проект е на кметство, село Кубратово и е насочен към природата и здравословният начин на живот. Обектът на почистване и озеленяване е част от парка на селото. Основните дейности заложени по проект „С ГРИЖА ЗА ПРИРОДАТА И ЗДРАВЕТО НА ДЕЦАТА НИ“ са:

-          почистване на терена от битови отпадъци;

-          възстановяване на парковото обзавеждане и обособяване на алеи;

-          залесяване и засаждане на храстова растителност и широколистна дървесна растителност;

-          обогатяване на фитнес площадката с нови уреди и обезопасяването им;

-          монтиране на пейки и кошчета за събиране на отпадъци

-          обогатяване на фитнес площадката с три нови уреди за стрийт фитнес и обезопасяването им

С реализирането на тези три проекта в район „Нови Искър“ се цели, освен придаване на един съвременен облик на района и повишаване на екологичното самосъзнание, така също и формиране на позитивна нагласа към природата, затвърждаване на умения и желание за опазване на околната среда у жителите от района.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА