Идва Великден – празникът на празниците

Великден – празникът на празниците за всички православни християни. Великден е денят, в който цялата християнска общност празнува Възкресение Христово. Великден е време за душевно пречистване и благодат. Светът е по-добър и по-светъл. Празникът има своите традиционни повели – празнува се в продължение на три дни (неделя, понеделник и вторник), а хората се поздравяват с “Христос Възкресе”. В град Нови Искър ще се проведат две събития, които ще са на третия ден на Великден – 17 април. Основната идея е да се съберем всички заедно и да се поздравим, както традицията повелява с “Христос Възкресе”.

 

Кога и какво ще се случи на 17 април:

 

- Художествена изложба-акварел на л. арх. Христо Мирчев  ще бъде открита от 14.00 часа в Ритуалната зала на районната администрация. Авторът ще бъде представен от известната наша художничка Елена Хаджистоянова.

 

- Празничният концерт „Честито Възкресение Христово” ще започне от 17.30 часа на площада в кв. Курило. В програмата ще вземат участие професионални изпълнители, местни формации, колективи от други столични райони, както и художествени колективи от община Своге, а водещи ще бъдат дует „Червено и черно”. След края на изпълненията, народен оркестър ще се погрижи за доброто настроение на всички присъстващи. 

 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА