Бронзов медал от Европейско първенство за каратист от Нови Искър

 

Павел Стоянов - президент и главен треньор на карате клуб „Щит Нови Искър“, взе бронзов медал в дисциплина „Отборно кумите“ на Европейското първенство по карате шотокан. Състезанието се провете между 01 и 03 април в  Нюрнберг – Германия.  Павел в момента се състезава за спортен клуб Ипон - един от най-добрите клубове в страната и сборно място за най-елитните ни състезатели.

Дисциплината "Отборно кумите" по традиция е много оспорвана, тъй като състезателите представят страните, за които се състезават, а не участват индивидуално. Победите на Павел Стоянов бяха от решаващо значение в 1/8 финалният мач срещу Ирландия и в 1/4 финалният мач срещу Германия. На полу-финала срещу северната ни съседка Румъния, Павел направи резултат 0:0, което даде шанс на нашият отбор да играе още допълнителни срещи в мача, но за жалост не се класирахме за финал и така останахме на 3-то място.

Другият състезател от Нови Искър - Николай Стоянов, отпадна на 1/8 финалната среща в категория до 65 кг. и за жалост не успя да спечели отличие, но с играта си даде заявка за бъдещи успехи.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА