Йорданка Фандъкова: Академията за мениджмънт в културата е устойчив проект

Провеждането на трета сесия на Акадимията за мениджъри в културата доказва че тя е успешен устойчив проект. Академията е поредният пример за това, че София инвестира в устойчиви проекти, които продължават да се развиват. Тава каза кметът на София Йорданка Фандъкова в приветствието си към новите участници в Академията.

Тази година участниците са освен от България, от градовете София, Пловдив, Стара Загора, Дупница, Велико Търново, но и от чужбина – от Белград.

С основаването на Академията и трайния ангажимент на Столична община към нея подчертаваме отговорността на града за развитието на сектора на културата и изкуството, като преди всичко инвестира в хората. Столичната община е най-големия донор на културни проекти чрез столичната програма „Култура“ и Календара на културните събития.

От миналата година Академията се организира съвместно с Гьоте Институт България в партньорство със Софийския университет. Проектът получи подкрепата на други европейски културни институти в България: Посолството на Австрия, Британския съвет, Чешки културен център, Институт Сервантес, Френски културен институт, Полски културен институт.

Вече 50 културни мениджъри от София, Благоевград, Кюстендил, Перник и Пловдив повишиха своите знания и умения в Академията за мениджъри в културата.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА