Webit София нарежда градът до едно от петте места в света за бизнес и инвестиции в стартиращи компании

Форумът за технологии и иновации дава награда като инвестиция от 200 000 евро

В рамките на най-големия форум за технологии, иновации и инвестиции Webit.Festival, който ще се проведе в София на 19-20 април (www.webit.bg), за първи път в Централна и Източна Европа се предвижда и голяма награда за насърчаване на предприемачество.

Организаторът на събитието обяви награда от 200 000 евро за предприемачество. За това информира председателят на Webit.Foundation Пламен Русев. Наградата свързва София с успелите стартиращи компании и нарежда градът до местата за развитие на бизнес и инвестиции в стартиращи компании.

София става едно от малкото места по света, където предприемач, може да спечели подобна награда. Тя е възможна благодарение на четири български предприемачи - Васил Терзиев, основател на „Телерик“, Иво Евгениев - „Рослин Кепитъл“ и Любомир Минчев - основател на „Телелинк“, Пламен Русев, инвеститор и председател на Webit.Foundation и платформата и общностите на Webit в цял свят.

В продължение на 3 години Webit.Foudation подкрепя развитието на предприемачеството в градовете и регионите, където се провеждат глобалните събития – София, Истанбул, Дубай, Сингапур и Делхи.

Над 930 фирми от 63 държави са кандидатсвали за събитието в София и след обявяването на наградата от 200 000 евро се очаква още по-голям брой кандидати.

Кметът на София Йорданка Фъндъкова е патрон на събитието, а столицата на България е едно от петте места в света, в които се провежда Webit събитие през 2016.

Събитието показва потенциала на София да бъде дигитална столица на новите пазари. През 2015г. София влезе в класацията на 10-те най-добри места на света за започване на стартъп бизнес.

Текст: sofia.bg

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА