Уникален по рода си празник - „Пъстър Великден”, се подготвя в Нови Искър

На 12 април, от 15.00 часа, район „Нови Искър” организира първия по рода си и уникален за територията на северна София празник „Пъстър Великден”. По идея на кмета на района, г-жа Даниела Райчева, както деца, така и техните баби и дядовци заедно ще боядисват и изрисуват пъстри великденски яйца и ще майсторят празнична украса. Участие в празника ще вземе народният представител Иван Божилов, който смята да се включи в конкурса за най-красиво изрисувано великденско яйце.

 

Програмата на събитието ще е точен аналог на неговото име – „Пъстър Великден”. Празникът ще се реализира на голяма разгърната площ, която започва от фонтана в парка на центъра на квартал Курило и стига до централния площад пред пощата. Ще бъдат разположени шатри, в които всички гости ще могат да се забавляват по най-разнообразни начини.

 

Най-големите атракции ще са разположени на централния площад пред пощата в квартал Курило. Там, под ръководството на известния наш художник Елена Хаджистоянова, малки и големи, ще боядисват и изрисуват яйца по традиционни методи от всички части на страната. Друга атракция ще е ателието по изработка на великденска украса. Децата ще имат възможност да се включат и в конкурса за най-хубава пролетна рисунка на асфалт.

 

В една от шатрите, абсолютно безплатно, аниматори ще изрисуват с боички пролетни рисунки върху лицата на всеки малчуган. Вървейки към централния площад, гостите на празника ще могат да разгледат изложба с великденски рисунки на деца от НЧ „Христо Ботев”. Веднага след нея ще бъде разположена изложба с фотографии на ученици от 170 СОУ „Васил Левски” на тема „Природата на Нови Искър”.

 

Организаторите предвиждат сцената да бъде отворена за всеки, който желае да покаже своят талант в песните и танците. Специален гост ще бъде и новоизгряващата изпълнителка на народна музика Елена Илиева. Фолклорната програма ще бъде допълнена и от изпълненията на самодейните състави към НЧ "Христо Ботев", кв. Курило. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА