Доброславци се готви за празника „Трифон Зарезан“

Доброславци е в трескаво очакване на Деня на лозаря и винаря „Трифон Зарезан”. Събитието ще се проведе за дванадесета поредна година. На 14 февруари 2016 г. от 11,00ч. на площада ще се леят петстотин литра тежко червено вино, които организаторите са приготвили за всички гости на празника. Самите те споделят, че каквото е виното на трапезата на Трифон Зарезан, такова вино ще дадат лозите през годината.  

Обещават още богата програма, в която най-чаканите гости – кукерите от Земен, ще изгонят лошите сили, ще пропъдят студа и ще танцуват за здраве и плодородие. Майсторите на домашното вино отново ще имат възможността да участват в традиционният конкурс за най-добро вино – реколта 2015 г.

А най-важен ще бъде Царят на лозята, който инициативният комитет предстои да избере. Той ще бъде носен на ръце, както приляга на истински цар и с музика ще бъде изпроводен да зареже лозите. Оркестър „Росбенд” и най-добрият народен певец на Нови Искър - Венцислав Пенев ще се погрижат за доброто настроение на всички присъстващи.     

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА