Кметът на София връчи награда на Стела Енева в церемонията Спортист на годината

Кметът на София Йорданка Фандъкова връчи приза за най-добър спортист с увреждания на 2015-а година на Стела Енева.   

Лекоатлетката бе събрала най-много гласове в анкетата сред спортните журналисти. Призът бе връчен по време на церемонията за награждаване на Спортист, Треньори и Отбор на годината.

„Големите шампиони винаги са били пример за младите хора, за децата, те увличат подрастващите и ги стимулират да се занимават със спорт, да водят активен начин на живот. Точно такава е и идеята на инициативата

 „София2018 – Европейска столица на спорта“. Това отличие е за силата на духа. Щастлива съм, че мога да връча тази награда, която е за хората, които полагат много повече усилия от големите шампиони за да бъдат на върха,“ каза Фандъкова след като предаде приза на шампионката.  

 За спортист на годината бе определена лекоатлетката Габриела Петрова, с подгласници световната шампионка на кану-каяк Станилия Стаменова и капитанът на волейболните национали Владимир Николов. Габриела Петрова получи 1094 точки в допитването, в което се включиха 158 действащи спортни журналисти от общо 59 електронни и печатни медии. Стаменова остана с 47 точки по-малко от победителката. Треньор на годината е Пламен Константинов, а отбор на 2015-а е воденият от него национален тим по волейбол.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА