Кметът на София представи пред дипломати приоритетите за развитие на града

Основните ни приоритети са насочени към зелените политики и развитието на София като зелен град. Те са в областта на транспорта, изграждането на метрото, енергийната ефективност, управлението на отпадъците, образование. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова при традиционна среща с представителите на дипломатическите представителства в столицата в навечерието на Рождество Христово.    

Проектите, които развиваме са насочени към модернизиране, обновяване на градската среда и развитието на София като зелен град. Най-големите проекти през 2015г., които успяхме да реализираме с европейски средства, са разширението на метрото и изграждането на Интегрираната система за отпадъци на София.    

През 2016 г. Столичната община ще продължи зелените политики в областта на транспорта. Започва изграждане на третата линия на метрото, с която спестените вредни емисии в града ще станат 90 хиляди тона на година, каза също кметът на София. Продължаваме и модернизирането на столичния градски транспорт. Предстои закупуването на нови 110 единични автобуси.

Предвиждаме изпълнение на енергийна ефективност в 24 училища и детски градини, както и в други 14 общински сгради, сред които общински културни институти и социални домове.    

Нов приоритет в работата във връзка с избора на София за спортна столица на Европа през 2018г. е развитието на масовия спорт. Много важно в тази насока е определянето на София като домакин на Световните първенства през 2018г. по художествена гимнастика и по волейбол.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА