„Примерът на големите български спортисти достига до повече деца и развива масовия спорт“ – Йорданка Фандъкова

Благодаря на Владо Николов и целия екип за създаването на волейболното училище, където желаещи да играят волейбол могат да се включат. Примерът на големите български спортисти, които застанаха зад тази идея, достига до повече деца и дава възможности за развитие на масовия спорт. Волейболното училище е модел за съвместна дейност между големите български спортисти и Столична община. Това каза днес кметът на София Йорданка Фандъкова, която присъства на старта на месец на отворените врати на волейболното училище „Владимир Николов” в столичната зала „Бонсист” заедно с треньори от училището. Много деца от различни възрасти посещават заниманията.

Тази идея съвпада и с инициативата София - Европейска столица на спорта, която е насочена в подкрепа развитието на масовия спорт, каза също кметът Фандъкова.   

Всяка събота и неделя, желаещите да играят волейбол, могат да се включат. До момента във волейболното училище са се записали над 260 души. Общината подпомага проекта с финансиране по програма Младежки дейности и спорт. Училището ползва залите „Арена Исаев”, Бонсист”, „Христо Ботев”, както и салоните на 84 училище в Герман и 119 СОУ в кв.”Изток”.  

Кметът на София Йорданка Фандъкова посочи също, че тази година в проекта за бюджет на Столична община за 2016г. е заложена програма за подпомагане и финансиране на детско-юношеския спорт към спортните клубове. Проектите трябва да се защитят и да се заложат възможности за популяризиране на София - Европейска столица на спорта, да има дейности, насочени към масовия спорт, както за децата, така и за възрастните.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА