Кмета на район „Нови Искър” Даниела Райчева и деца от 172 ОУ заедно четоха приказки по случай 2 април – Международен ден на детската книжка

172 ОУ „Христо Ботев” в квартал Гниляне отбеляза международния ден на детската книжка – 2 април. На този ден се отбелязва и годишнина от рождението на любимият на мнозина писател Ханс Кристиян Андерсен. За много хора неговото творчество е най-скъп спомен от детството, спомен за първата книга и първото литературно вълнение.

 

На събитието, което се организира от библиотеката на НЧ „Отец Паисий”, кмета на район „Нови Искър” г-жа Даниела Райчева и близо 50 деца от първи до четвърти клас, заедно четоха приказката на Андерсен „Грозното патенце”.

 

За да бъде празникът за децата истински, нашите приятели от издателство „ФЮТ”, подариха на всяко от тях по една книжка с Великденска приказка. Изненадата за този ден не беше само една. За тези от учениците, които показаха изключителни умения в играта за най-точно и бързо произнасяне на скоропоговорка, кмета на района, г-жа Райчева, подари и по един комплект от любимото детско списание „Бърборино”. 


Г-жа Райчева и децата от 172 ОУ в момент от играта "Кой ще каже най-бързо и точно скоропоговорка"


Г-жа Райчава раздава любимото детско списание "Бърборино" на един от победителите в играта за скоропоговорки


Към Галерия със снимки от 2 април ТУК.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА