ЧитАлнЯта в Градската градина отвори врати

От днес столичани и гостите на София имат още една причина да посетят Градската градина. Първата читалня в парково пространство вече е факт. Проектът е реализиран по идея на Сдружение за градски читални от Столичната община и финансиран от програма Европа. 

Новата читалня стартира с книжна колекция от над 1500 заглавия, дарени от повече от 600 души, издателства и корпоративни спонсори.  

Моята визия за града е една четяща София , София на културата и духа, каза при откриването на читалнята столичният кмет. Столична община работи за преобразуването на градски пространства в модерни и достъпни места за култура, допълни още Фандъкова. Идеята на младите хора за превръщането на стъкления павилион в градска читалня е харесана и одобрена веднага от столичния кмет и е реализирана с подкрепата и личното участие на председателя на комисията по култура към Столичен общински съвет Малина Едрева и кмета на район Средец Вергиния Стоянова .   

Партньори при реализацията на проекта са EASA България, “Трансформатори”, сайтът “Аз чета”, Българската библиотечно-информационна асоциация, студио за програмиране и дизайн "Ризолв", студио за графичен дизайн Fullmaster, Vivacom, Da Vinci Learning, PocketBook и Фестивал “180 градуса”.

Информация и снимка: Столична община

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА