Кметът на район „Нови Искър“ провери работата по укрепване на свлачището в Балша

Кметът на район „Нови Искър“, г-жа Даниела Райчева и кметът на село Балша, г-н Емил Янакиев извършиха оглед на строително-ремонтните дейности по укрепването на свлачището в Балша. Проверката установи, че към този момент изпълнителят на проект "Укрепване на свлачище на свлачище на ул. "Стара планина' 44, с. Балша, Район "Нови Искър" работи в срок.

Работата по обекта е разделена на два етапа. В първият са включени подготвителни дейности, изграждане на временен път, временна площадка за строителство, доставка и полагане на колекторни тръби, изграждане на опорна призма от скални късове, изграждане на дренажни ребра. Срокът за завършване на този етап е 121 календарни дни.

Вторият етап включва изграждане на подпорна стена, изграждане на преграда против наноси, изграждане на укрепителна конструкция, изграждане на отводнителна канавка, изграждане на система за мониторинг. Срокът за изпълнение на този етап е 30 календарни дни.

В момента се работи по етап едно. Засегнати за десет къщи, като тричленното семейство, живеещо в най-близката до свлачището къща са настанени в общинско жилище. Средства за укрепителните дейности са осигурени от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА