„Празничен концерт – НАДИГРАЙ МЕ“ - Веселие и хора за празника на Кумарица

Стотици Кумаричани се включиха в ежегодния празник на своя квартал. Събитието се проведе на 01 юни на централния площад „Св. Дух“, като премина под надслов „Празничен концерт – НАДИГРАЙ МЕ“ и се реализира като част от проект „Аз, детето на „Нови Искър“ празнувам“. В пищната празнична програма взеха участие най-добрите танцови формации и състави от читалищата в района, а специален гост бе духов оркестър „Дефилир“ от град Вършец. Лично кметът на района, госпожа Даниела Райчева, връчи на всички участници специална грамота за заслуги към развитието на културата в района.

Тази година първи юни съчетава два големи празника - Денят на детето и християнския празник – „Свети дух“, който е и празник на административния център на район „Нови Искър“ – кв. Кумарица. Това съвпадение на двата празника в един и същи ден, е събитие от изключителна важност за район „Нови Искър“. И двата празника бяха очаквани с голям интерес и нетърпение както от децата, така и от техните родители. Приобщаването на детето към вечните и непреходни християнски и национални ценности е съществена част от възпитателния процес. Реализирането на проектната идея целеше поощряването на диалога между различните култури и поколения, насърчаване популяризирането на специфичните особености на града като принос към европейското културно многообразие.

Събитието се реализира по програма „Събития на столичните райони“ и в подкрепа кампанията на ЮНЕСКО „ София – Творчески град на киното“.   

Галерия със снимки от празника, тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА