Състезатели от Нови Искър спечелиха сребърен и бронзов медал от Републиканското първенство по карате

С един сребърен и един бронзов медал си тръгнаха състезатели от Нови Искър от провелото се тази неделя на 25 март Републиканско първенство за мъже и жени по карате-до в стил „Шотокан”.

 

На тепиха в спортен комплекс „Червено знаме”, в категория до 70 кг., сребърен медал грабна Николай Стоянов, а в категория до 80 кг. бронзът отиде при друг състезател от Нови Искър – Иван Стоянов. Сблъсъците във всяка категория бяха изключително оспорвани и атрактивни, като само в категория до 70 кг. участниците бяха 16.  


Изненадата в турнира поднесе един от най-добрите български състезатели по карате-до Павел Стоянов, който изненадващо отпадна още в първата си среща в категория до 85 кг. Като мотив за отпадането си Павел определи огромното количество съдийски грешки и неточности. След срещата си, на въпросите на журналисти, той заяви „Не съм разочарован от представянето си. Очаквах подобно съдийство. Това състезание не е от никакво значение за мен. Играе се на старите правила, които не са много ясни, нито за състезателите, нито за съдиите. Поздравявам колегата, който ме победи.” Тримата състезатели заявиха, че продължават подготовката си в тренировъчната зала в Нови Искър за есенния полу-сезон, когато им предстоят редица доста сериозни състезания.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА