Противопожарно учение и в ЦДГ 02 – филиал Гниляне

На 27 април 2015 година се проведе поредната инициатива на 02 РСПБЗН – участък „Нови Искър“ по провеждане на противопожарни учения в общинските образователни институции. Този път домакин бе ЦДГ 2, филиал в кв. Гниляне, град Нови Искър. Събитието се реализира с любезната подкрепа на г-жа Краси Стоянова – директор на ЦДГ 02 и г-жа Дани Славкова – възпитател в градината.

Децата показаха завидни познания и демонстрираха своите умения за реакция при пожар. Въпреки крехката си възраст те много добре знаят какви предпазни мерки и каква екипировка използват пожарникарите при гасене на пожар. С голям интерес и внимание децата слушаха и се запознаха отблизо с дейността и предизвикателствата стоящи пред огнеборците и имаха възможността да се докоснат и облекат с част от оборудването на пожарникари, с което те извършват оперативните си дейности и помагат на хората при пожар и бедствие.

Като част от дейностите по учението се разигра сценка " Пожар вкъщи ", при която децата показаха, как става пожар, какво се прави след това и практически как трябва да се евакуират. Специален гост беше инж. Богдан Личев - ръководител на участъковата пожарна служба в Нови Искър , който помогна да се евакуират и спаси забравено дете вкъщи и показа как се гаси пожар.

Ръководителите на децата от детската градина и родители също активно участваха и внимателно слушаха напътствията на пожарникаря и останаха доволни, че със споделеното за благородната и хуманна професия – пожарникар от инспектор Богдан Личев ще могат да подобрят уменията и знанията на децата и ще допринесат за по-добрата култура на тях в сферата на пожарната безопасност. На децата бяха раздадени грамоти за активно участие в практично занятие и открит урок на тема "Пожарна безопасност".

Галерия със снимки от събитието тук.

Снимки: Дани Славкова

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА