Тренировъчна противопожарна евакуация в 179 ОУ „Васил Левски“

179-то Основно училище „Васил Левски” в село Доброславци, район „Нови Искър“ бе поредното учебно заведение, в което се проведе открит урок на тема: Професия „Пожарникар“ - една благородна и хуманна професия.

Събитието бе инициирано от директорът на училището – Мария Христова и ръководителят на местната участъкова пожарна служба 02 РСПБЗН - инспектор Богдан Личев. Включиха се 40 ученика от 1 до 5 клас, заедно с техните класни ръководители. Инициативата предизвика голям интерес сред децата, най-вече с възможността да се запознаят отблизо с дейността на огнеборците.

Освен напътствията на пожарникарите за основните неща които трябва да знаем ако станем свидетели на пожар или бедствие, децата научиха за последствията от пожарите, както за здравето на хората, така и за въздействието, което оказват на природата. След приключване на открития урок бе проиграна учебна евакуация, която беше изцяло с превантивен и учебен характер с възможност както децата, така и възрастните да си припомнят аварийните действия при възникване на пожар и да подобри уменията и знанията на подрастващото поколение и персонала при възникване на пожар или бедствие и правилните стъпки необходими за безопасното и своевременно напускане на сградата при такъв тип природни бедствия.

Следващото противопожарно учение ще се проведе в ОДЗ 121 в кв, Кумарица на 22 април.

Галерия със снимки от събитието тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА