Учебна противопожарна евакуация в 170 СОУ „Васил Левски“

Ученици и учители от 170 СОУ "Васил Левски", Нови Искър, бяха евакуирани за по-малко от 2 минути от симулиран, горящ в сградата на училището пожар, локализиран след задействан датчик от пожароизвестителната система. Това се случи малко след началото на шестият учебен час. Акцията беше изцяло с учебна цел, за да може както децата, така и възрастните да си припомнят аварийните действия при избухване на пожар в сградата на най-голямото училище на територията на община Нови Искър.

Учебната симулация беше съвместна инициатива между ръководството на 170 СОУ и местната участъкова пожарна служба. Целта й беше да подобри уменията и знанията на подрастващото поколение и персонала при възникване на пожар или бедствие и правилните стъпки необходими за безопасното и своевременно напускане на сградата при такъв тип природни бедствия.

Учебните симулации ще продължат и в 179 ОУ „Васил Левски“ в село Доброславци, ОДЗ 121 в кв. Кумарица и ЦДГ 2 в кв. Гниляне, град Нови Искър.  Всяко занятие ще бъде придружено и с открит урок.
Галерия "Учебна противопожарна евакуация в 170 СОУ „Васил Левски“" 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА