За четвърта поредна година район „Нови Искър” – Столична община беше партньор в инициативата „Мениджър за един ден”.

За четвърта поредна година район „Нови Искър” – Столична община беше партньор в инициативата „Мениджър за един ден”. Кампанията се организира от Junior Achievement България за 14-и път.

Михаела Димитрова и Диана Недева влязоха в ролята на кмет и заместник кмет на район „Нови Искър” за един ден. В своя работен ден момичетата имаха възможността да се срещнат с гражданите от района в приемното време на г-жа Райчева. Младите дами имаха възможност да проследят цялостния организационен процес в различните структури на районната администрация.

Кметът на района Даниела Райчева, отдели специално внимание на Михаела и Диана и ги запозна с отговорностите и правомощията на районния кмет.

По случай 25 март – Благовещение, момичетата бяха гости на традиционния за този ден празник в с.Подгумер, където присъстваха на прескачане на огън и „дупчене“ на уши на малки момичета.

На откриването на кампанията в хотел „Шератон” присъства заместник-кметът на Столична Община Дончо Барбалов, който поздрави участниците в „Мениджър за един ден" 2015. Той обяви, че на ключови позиции в общината отново ще има представители на ученическото съсловие- „кмет за един ден", „заместник-кмет по транспорта", както и „заместник-кмет по финанси". „В нашите районни администрации, в 14 от тях активно са се включили 26 ученици, така че ще има много сериозно присъствие на младежта. Надявам се и в бъдеще да има много младежи, които да продължат своето професионално развитие",  заяви Барбалов. Той подчерта, че от Столична община ще покажат един много напрегнат и полезен ден, за да убедят младите хора, че могат да се развиват професионално, но могат да постигат резултати и в общината.

Повече от 1000 ученици и студенти ще влязат в ролята на топ мениджъри в 350 български и международни компании и държавни институции днес по време на инициативата "Мениджър за един ден" 2015. Събитието, организирано от Джуниър Ачийвмънт България, ежегодно дава възможност на амбициозни младежи от цялата страна да разберат как работи бизнесът отвътре, помагайки им да изберат бъдещето си професионално развитие.  

Снимки от „Мениджър за един ден” 2015 тук.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА