Ансамбъл „Филип Кутев“ с два концерта в Нови Искър

Продуцентска къща   enifilm@gmail.com   enifilm@abv.bg   enifilm@mail.bg

0898 48 41 82  0898 45 53 50

www.tok.bg    www.enifilm.com 

Ансамбъл „Филип Кутев“ с два концерта в Нови Искър 

Националният фолклорен ансамбъл „Филип Кутев“ ще се срещне с почитателите си в град Нови Искър в два поредни дни. Концертите са на 10 и 11 март в Народно Читалище „Христо Ботев“.

Българската фолклорна емблема ансамбъл „Филип Кутев“ ще представи пред почитателите си специално обработени за артистите от ансамбъла образци от различни фолклорни области в страната. Разнообразната програма за концертите включва народни песни в изпълнение на хора и солистките, инструментални пиеси, изпълнени майсторски от оркестъра и сценични танци, които с много артистичност и професионализъм ще представят танцьорите от ансамбъла.

Ансамбъл „Филип Кутев“ ще се представи пред публиката в Нови Искър в два поредни дни. Концертите ще се състоят на 10 и 11 март от 18.30 часа в Народно Читалище „Христо Ботев“. Билетите се продават на каса в читалището. За да могат повече хора да се докоснат до изкуството на артистите от ансамбъл „Филип Кутев“, се правят отстъпки за групи, фолклорни клубове, както и за ученици и пенсионери. Организатор на концерта е Мениджърска агенция „Българка“. За информация и билети всички, които се интересуват, могат да се обръщат към Николай Падалски на тел. 0879 988 085 и Тони Тонкова на тел. 0878 987 065, padalski@abv.bg , myconcert@abv.bg.

Невероятните артисти ще вземат участие и в общите концерти на трите най-популярни български ансамбъла „Пирин“, „Филип Кутев“ и „Тракия“ на 29 април във Велико Търново и на 13 май в Русе.

Ансамбъл „Филип Кутев“ е създаден през 1951 г. от големия български композитор Филип Кутев, чието име носи днес. Мисията на Ансамбъла е да “превежда” на сценичен език огромното многообразие на традиционната българска фолклорна култура, представяйки я чрез автентични, обработени или съчинени на базата на фолклора песни, танци, инструментални пиеси, обреди и обичаи. С аранжиментите и авторските песни на Филип Кутев, както и с танците на Маргарита Дикова, се създава цяла една школа, залегнала в изкуството на фолклорните ансамбли в България, както и на сродните формации по света.

Дейността на Ансамбъла по своеобразен начин възражда, съхранява и разпространява тази древна и красива традиция, като същевременно влага нови творчески идеи при въплъщаването й. От създаването си до днес  Ансамбъл “Филип Кутев” е изнесъл повече от 7000 концерта из цяла България, а също в Европа, Азия, Африка и Америка.

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА