Спортен празник в 172 ОУ „Христо Ботев“, кв.Гниляне

На 04.11.2014 г.  в 172 ОУ “Христо Ботев“ се проведе спортен празник, който бе част от  дейностите по проект „Мечтай, играй, довери се!“.

Проектът е насочен към социалната и образователна интеграция на деца и ученици от различни целеви групи, както и превенция за отпадане от училище.

Проект „Мечтай, играй, довери се!“ е финансиран по програма за развитие на физическото възпитание и спорт и е в подкрепа на кандидатурата на София Европейска столица на спорта 2018 г.

Г-жа Даниела Райчева - Кмет на район „Нови Искър“ и госпожа Надя Георгиева - директор на училището откриха празника и приветстваха всички деца да бъдат съпричастни към съучениците си, независимо от етническа принадлежност и социален статус.

Танцов състав „Младост“ при читалище „Отец Паисий“- кв. Гниляне, зарадва всички присъстващи със своите чудесно изпълнени танци.

Спортният празник бе посветен и на Международния ден на борбата с расизма, който се отбелязва на 09.11.2014 г.

На този ден всички заедно показаха, че може да се даде сила и самоувереност на децата в неравностойно социално положение.

Чрез забавни и състезателни игри, те се научават да преодоляват трудности и да се борят заедно за постигане на по-високи резултати.

Децата спортуват, учат се да приемат различието, да се справят с агресията, намират нови приятели и заедно се забавляват. Развиват физическите си възможности и комуникативните си способности, запазвайки своята индивидуалност, уникалност и самостоятелност.

Всички заедно, деца и родители създадоха  атмосфера на приятелство и толерантност.

Ученици, родители и учители, в партньорство с районната администрация акцентираха върху основните права на детето във всички сфери на обществения живот, здравословното, физическо и психическо развитие.

Снимки, можете да разгелдате тук                       

Да мечтаем, да играем, да се доверим!

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА