Администрацията на района инициира среща на участниците в рехабилитацията на улица „Искърско дефиле”

С цел работата по рехабилитацията на основната пътна артерия на град Нови Искър, улица Искърско дефиле, да бъде бърза и ефективна, кмета на район „Нови Искър”, Даниела Райчева, инициира среща между участниците в проекта за изграждането на този пътен участък.

 

Друг от мотивите за инициирането на подобна среща е големия брой постъпили оплаквания на жители от района относно състоянието на пътната настилка след тежкия зимен сезон.

 

Районната администрация представи желанието си за цялостна подмяна на основния водопровод, който минава под пътното платно на улица „Искърско дефиле”. Предложението бе мотивирано с факта, че големият брой аварии, причинени от амортизацията на вече остарелия водопровод са основен фактор за честото разкопаване на пътя. Според експертите в районната администрация ако цялостната подмяна на водопровода не се извърши преди рехабилитацията на пътния участък, то скоро след неговото цялостно изграждане има опасност той отново да се налага да бъде ремонтиран. В края на разговора стана ясно, че район „Нови Искър” ще представи писмено потвърждение до Агенция „Пътна инфраструктура”, а „Софийска вода” АД ще представи проект за подмяна на водопровода и график за изпълнение на работата.

 

От 23 март е стартирана подготовката на пътя за предстоящите ремонтни дейности. Екипи на фирмата изпълнител на участъка от околовръстен път до края на град Нови Искър, вече фрезоват пътната настилка. 

Фотоалбуми

ХАРТА НА КЛИЕНТА